Et friluftsliv kan blive en hel besættelse

25 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Vi mennesker er jo startet ude i naturen, hvor vi havde godt med pels på os til at holde varmen.

Så lærte vi selv at kontrollere varmen, og vi fandt ud af, at der var god beskyttelse i huler, hvor vi kunne gemme os i for farer og holde sammen – og så spoler vi direkte frem til i dag, hvor man næsten skal overtale det gennemsnitlige menneske i Danmark til at blive ud i flere timer i træk.

Vi kommer ellers fra den slags tilværelse, men prøv at spørge et almindeligt menneske, om vedkommende kunne tænke sig at sove udenfor en januardag, og vedkommende vil nok nærmest slå en skraldlatter op.

Det er lidt at sammenligne med de mennesker, der forstår pointen med stenalderkost og sushi: vi mennesker har lært at tilberede maden, så hvorfor skulle vi udvikle os baglæns?

Men for nogle kan sådan et liv udenfor blive = hele deres liv!

Husk også at komme ind nogle gange

Der er både dem, der bliver helt besat af at løbe mange løb i løbet af deres fritid, men der er også dem, der bruger så meget tid ude i naturen, på fisketure, vandreture i ind- og udland og bjergklatring, at de dårligt kan huske, hvordan indersiden af deres hjem ser ud.

Det kan være folk, der er rodløse og ikke kan lide at slå sig ned, men det kan vitterligt også blive en besættelse for folk, der bliver så afhængige af det, at de ikke kan leve ordentligt uden at have dette at gå til.

De forsvarer sig med, at det jo er sundt at være ude, og det er det også, men alt med måde. Man skal ikke undervurdere, hvad folk kan blive afhængige af.

Så måske skal man lige huske at kigge sig i spejlet, om det er af lyst eller afhængighed, man er udenfor.

Læs om det praktiske friluftsliv med videre her: https://boligogteknik.dk/ 

Flere Nyheder