Grundig og effektiv renovering af badekar

21 september 2021
Astrid Pedersen

Hvis badeværelset i din bolig er udstyret med et badekar, og dette måske ikke hører til de nyeste af slagsen, har du sikker overvejet at skrotte det.

Et slidt badekar er nemlig ikke det største aktiv for et badeværelse – snarere tvært imod. Der er ingen som har lyst til at fylde et plettet, skrammet og grimet badekar med vand og tage et langt vart karbad. Og det er der gode grunde til.

Et slidt badekar er et uhygiejnisk badekar

Der er nemlig ikke udelukkende kosmetiske årsager til at et slidt badekar er så uattraktivt. Et badekar hvis emalje gennem årtier er blevet slidt, vil have en tendens til at være en ”ren” bakteriebombe. De ru og misfarvede plamager, hvor kalk og okker har indlejret sig i den slidte emalje, fungerer som opsamlingssteder for potentielt sygdoms fremkaldende mikro organismer.

Disse trives fint i den suppe af sæbe og hudrester som aflejres efter et karbad. Og med denne viden in mente er det fuldt forståeligt hvis du ønsker at hive det gamle badekar ud til fordel for et nyt, eller måske en mere plads besparende bruseniche.

Få sat dit badekar i stand – hurtigt og billigt

Men her bør du tøve en kende. Det er nemlig langt fra nogen gratis omgang at skrotte et badekar.

Karret skal afmonteres og bortskaffes, hvilket i sig selv ikke er en lille opgave – især ikke hvis du bor i etage ejendom og ikke har anhænger træk på din bil. Badekarrets sokkels skal enten mures op på ny eller fjernes helt. Og skal badekarret erstattes med et nyt et af slagsen skal et sådant købes ind.

Det er faktisk langt billigere at lade badekarret renovere hos en dygtig badekarsmaler. Du kan læse mere, og få et skarpt tilbud på renovering af badekar, hos Emaljespecialisten via hjemmesiden https://www.emaljespecialisten.dk/renovering-af-badekar/.

Flere Nyheder