Har du overvejet, om ny teknologi kan tage din produktion et skridt videre?

01 oktober 2022
Camilla Sørensen

editorial

Du undrer dig sikkert over, hvad Manufacturing Execution Systems (MES) er. Kort sagt er det den teknologi, der hjælper din virksomhed med at forbedre produktionen. Den sikrer produktkvaliteten, øger produktiviteten og overholder lovgivningen. Med andre ord er det afgørende for en velfungerende produktion – en produktion, der kan holde trit med nutidens høje standarder.

Hvis du ikke allerede bruger MES, bør du overveje, hvordan du kan implementere det. Og det fortæller vi mere om her.

En sikker investering

Fordelene ved at bruge MES er mange. Som nævnt hjælper det med kvalitet og produktivitet, men også med kundeserviceniveauer og opfyldelse af lovkrav.

MES kan bruges til at overvåge og styre produktionsprocesser i realtid. Dette giver mulighed for tidlig opdagelse af problemer og hurtig løsning, hvilket fører til øget effektivitet og færre fejl. Desuden giver MES gennemsigtighed i hele fremstillingsprocessen, fra ordreindgang til forsendelse. Dette gør det lettere at identificere flaskehalse og optimere arbejdsgange. Og endelig kan MES generere værdifulde data, som kan bruges til at forbedre beslutningstagningen i hele organisationen.

Så hvis du ikke allerede bruger Manufacturing Execution Systems, opfordrer vi dig til at lære mere om, hvordan det kan gavne din virksomhed.

Manufacturing execution systems

Gå i dialog med en leverandør

Ved du ikke, hvor du skal starte og slutte, anbefaler vi, at du laver noget research og finder ud af, hvilke leverandører der har erfaring med din type virksomhed. De vil kunne rådgive dig om den bedste måde at implementere MES på, og hvordan det kan skræddersys til dine specifikke behov.

Når du har fundet en leverandør, som du er klar til at samarbejde med, er det vigtigt, at du har en god forståelse af, hvad din virksomheds behov er. På den måde kan du sikre dig, at systemet opfylder alle dine krav og ikke udelader noget.

Du bør også sikre dig, at du har et klart overblik over det budget, du har til rådighed. Når du ved det, kan du begynde at kigge på forskellige muligheder og sammenligne dem på baggrund af pris og funktioner. Når du evaluerer MES-systemer, må du heller ikke glemme at overveje fremtidige behov. Din virksomhed vil sandsynligvis vokse og ændre sig over tid, så det er vigtigt at systemet kan følge med.

Flere Nyheder