Hvad taler man med bedemanden om?

28 oktober 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Når du skal stå for at planlægge en begravelse, vil du selvfølgelig skulle bruge en bedemand til at hjælpe dig. Men hvad kan vedkommende egentlig hjælpe dig med? Og hvad taler I om i den samtale, som du har med bedemanden inden begravelsen? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af Per Wraa, der er bedemand i Randers

Der er en række praktiske detaljer i forbindelse med et dødsfald, som en bedemand hjælper dig med. Først og fremmest er det alle papirer i forbindelse med dødsfaldet. Der er mange attester, der skal udfyldes og mange, der skal have at vide, at der er en, der er død. Det er rart for dig at have hjælp til den form for arbejde, da det kan være tungt for dig at skulle stå for det selv, midt i din sorg. 

Har du ikke råd til at holde en begravelse, kan du søge om begravelseshjælp. Det er en hjælp fra kommunen, der giver dig et beløb til at holde begravelsen for. Bedemanden kan også hjælpe dig med at sende sådan en ansøgning, hvis du ønsker det. 

Valg til selve begravelsen 

Udover en masse papirarbejde hjælper bedemanden dig selvfølgelig også med at vælge kiste, blomster og gravsten. Altså alt det, som skal være klar til selve begravelsen. Bedemanden har et stort katalog med valgmuligheder. Det gør det muligt for dig at arrangere begravelsen på lige præcis den måde, som du ønsker. 

Når du bruger bedemand Per Wraa eller en af hans kolleger, får du altid en liste over, hvad I har aftalt, og hvad der skal klares i forbindelse med dødsfaldet. På listen fremgår det tydeligt, hvad du selv skal stå for, og hvad bedemanden står for. På den måde har du listen at støtte dig til, så du ikke kommer til at glemme noget. 

Flere Nyheder