Lær at lave din helt egen øl

08 marts 2020
Lotte Hindsberg
Lær at lave din helt egen øl

Danmarks gyldne nationaldrik, øllet, som vi deler med mange andre lande, heriblandt Tyskland, har vi haft fornøjelsen af at kende i mindst 5000 år. Det har helt frem til middelalderen været kvindernes ansvar at brygge øl og det har været noget af en opgave for der kunne nemt drikkes 5 liter hver dag pr. person. Selve ølbrygningen var omgivet med stor mystik og ritualer især i oldtiden og blev sammenlignet med evnen til at give liv. Det kan også forklare at senere blev der serveret øl på specielle ølhuse sammen med andre mere fysiske ydelser. I middelalderen fandt man ud af, at man kunne sælge øllet og derfor overgik ansvaret til mænd og de dannede derfor bryggerilaug. Det første blev dannet i København i 1525. 

Bryg din egen øl

Hvis du har fået lyst til at brygge din egen øl, er det muligt at købe det nødvendige udstyr hos f.eks. ALBRYG, der sælger ingredienser og bryganlæg til ølbrygning. Der findes også godt med materiale, som kan lære dig hvordan du skal brygge øl. Der findes et god udvalg af bøger, der kan hjælpe dig til at få viden, ikke bare hvordan du brygger en god basisøl, men også hvordan du kommer videre. Det er også muligt at lære hvordan de forskellige lande rundt omkring brygger øl. Udover bøger, findes der et utal af videoer på YouTube, der kan hjælpe dig videre. Mange steder udbyder også kurser i ølbrygning og her er det muligt på en dag at lære, det mest basale og få de nødvendige teknikker. Der findes kurser for begyndere og øvede.

En af de bedste måder at lære at lave øl, er ved at prøve og smage sig frem og der er også en masse viden at hente hos de forskellige butikker, der sælger blandt andet udstyr og ingredienser til ølbrygning.

Flere Nyheder