Skal jeg investere mine penge for at undgå negative renter?

18 oktober 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

I de fleste banker skal du i dag betale negative renter, hvis du har mere end 100.000 kroner stående. Derfor kan det være, at du nu overvejer, om du skal investere dine penge. På den måde kan du jo få pengene ud og arbejde for dig, ikke sandt? 

Men du bør ikke kun investere dine penge for at undgå negative renter. Du bør tænke dig grundigt om, inden du gør det. Hvis du for eksempel har en større opsparing, som du skal bruge inden for den nærmeste fremtid, vil det være en dårlig ide for dig, at du investerer dem. Hvis markedet går ned ad i en længere periode, kan du risikere at miste nogle penge, fordi du ikke har tid til at vente på, at markedet går op igen.

I det tilfælde vil det altså være sikrere for dig, at du betaler en lille smule for at have pengene stående og i stedet ved, at du har dem, når du skal bruge dem. 

Bliv guidet til, hvordan du kan undgå negative renter 

Vil du have yderligere råd i forhold til, hvordan du kan undgå negative renter, og hvornår det giver mening at betale dem, kan du gå ind og læse på bloggen hos Bankly. De skriver en masse om lån og privatøkonomi. Du kan derfor blive meget klogere på, hvorfor du betaler negative renter, og hvad du kan gøre ved det. 

For eksempel giver det mening, at du ser på, om du kan blive kunde hos en anden bank for at slippe for at betale negative renter. Det kan være en god løsning for dig, at du fordeler pengene på flere forskellige konti. Mange banker, hvor du kan have penge stående gratis, har dog lukket for at få nye kunder, fordi de fik så mange henvendelser, efter der blev indført negative renter. 

Flere Nyheder